På morgonen.
Trots att regnet öst ner.
Sen midsommarafton.
Trots att planteringslådorna.
Får täckas med filterduk.
För att skyddas från nattfrost.
Trots att det kommit snö.
I finska lappland.
Känns det lite som sommar.
När molntäcket spricker.
Kvällssolen speglar sig i sjön.
Salladen lyser ljusgrön.
Mot den bruna lervällingen.
När smaken av nygjord saft.
Sprider sig på tungan.
Saft gjord på svartvinbärsblad.
Påminner om flädersaft.
God.
Mycket god.
2 l svartvinbärsblad, fast packade
2 l vatten
2 kg socker
3 citroner
50 g citronsyra
Skölj bladen väl och lägg i en stor bunke. Koka vatten och socker tills lagen blir klar och slå över bladen. Skölj och borsta av citronerna väl. Skala av det gula och lägg över bladen i bunken. Pressa saften ur citronerna och häll i bunken tillsammans med fruktkött. Tillsätt citronsyra och rör om blandningen väl. Låt kallna och stå övertäckt i kylskåp i 5 dygn. Sila saften genom silduk.
2 l vatten
2 kg socker
3 citroner
50 g citronsyra
Skölj bladen väl och lägg i en stor bunke. Koka vatten och socker tills lagen blir klar och slå över bladen. Skölj och borsta av citronerna väl. Skala av det gula och lägg över bladen i bunken. Pressa saften ur citronerna och häll i bunken tillsammans med fruktkött. Tillsätt citronsyra och rör om blandningen väl. Låt kallna och stå övertäckt i kylskåp i 5 dygn. Sila saften genom silduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar