måndag 10 augusti 2009

Här bor vi del 2 - närområdet

Vi bor i en trea på 75kvm på fjärde våningen. Det är en trevlig lägenhet i ett trevligt område. Det är barnvänligt och promenadvänligt. På vägen till närmsta mataffär nån kilometer bort passerar vi inte mindre än 4 lekplatser. Det finns ju både för- och nackdelar med det...
Området ligger i utkanten av stan och det är fullt av skog och sjöar runtomkring.

På framsidan av huset är det så här grönskande och trevligt med en gunga att ta igen sig på. Denna typ av gungor finns i varje finsk trädgård.
Huset är byggt på syttitalet och av helt ok standard. Det är alltid rent och snyggt i trapphuset och det finns en hel del allmänna utrymmen som även dom är av hög kvalité.
Bland annat finns det i källaren förutom förråd och tvättstuga, ett enormt cykelrum, barnvagns- och pulkarum, trädgårdssaksrum, en gemensam bastu som alla har tillgång till på olika tider. Vi badar bastu på torsdagskvällar. Det finns också ett litet "gym" med hantlar och några maskiner, inte helt fel när man varken har tid eller pengar att träna nån annanstans.


På baksidan av huset finns en liten lekplats som är bra för små barn, det är väldigt praktiskt när man inte orkar släpa sig iväg nånstans längre bort med vagn och allt.

Den närmaste mataffären ligger på torget. Det är ett typiskt torg, ett sånt där som fanns överallt i Sverige för några år sedan men som det finns färre av nu. Det är fult, men mycket bra att ha.
Här finns det mesta man behöver inom gångavstånd; BVC, tandläkare, apotek, kiosk, mataffär, bibliotek, fritidsgård, bankomat, postlåda, och en mycket bra liten loppis där det ofta finns billiga barnkläder.

Där finns även sånt man inte behöver som; mopedgäng, a-lagare, en och annan knäppis, en blomsteraffär, en köksinredningsbutik...

En mycket inbjudande pub/restaurang...
En ännu mer inbjudande pizzeria som vi aldrig besökt...
Men till mataffären går vi ibland och köper mjölk eller glass...
Eller socker till blåbärspajen...
Men trots att vi trivs där vi bor så längtar vi härifrån, men mer om det en annan gång.

3 kommentarer:

  1. Den där längtan känner man ju till, men man kan förstå att ni trivs. Trädgårdsgungornas land alltså... det hade jag ingen aning om.

    SvaraRadera
  2. Förresten borde du gå in och ändra klockan! Klockan är 23:50 svensk tid, knappast 14:50:) Kram på'rej

    SvaraRadera
  3. pupu Jussi ser fint ut, men å andra sidan gillar jag pizza!

    SvaraRadera