Det finns mycket sjöar i Finland.
Men det finns mycket korv också.
Jävligt mycket korv.
Detta är en helt vanlig mataffär.
Allt detta är korv.
Som om det inte var tillräckligt så finns det ännu en rad.
Med påläggskorv.
Korv klassas nog inte som en nationalrätt.
Men det äts mycket korv.
I olika varianter; grillkorv, korvsoppa, tjocka korvar, tunna korvar osv.
I olika situationer; vid korvgrillning, i soppan på lunchen, i bastun.
För olika personer; korv av kött, kyckling, osv för köttätarna, tofukorv för vegetarianerna.
Åh tofukorv.
Tofugrilleri. Som den heter här.
Så gott.
Som vanligt när man gör korv är innehållsförteckningen lång, till exempel innehåller den vatten och sojaprotein, och kryddor.
Listan på kryddor är lång; Koriander, ingefära, curry, lök, vitlök, kokos, chili, paprika, vattenmelon, citron och apelsin!
Låter kanske märkligt.
Men det smakar väldigt gott.
Bastukorv.
Det var ett helt nytt koncept för mig när jag träffade pappan. Nu känns det som en del av vardagen.
När bastuaggregatet är varmt lägger man kôrven i en för ändamålet avsedd panna, som sedan hängs upp över stenarna. Sen grillas korvarna av vattenångan som blir när man kastar vatten på aggregatet.
Det färdiggrillade korven avnjuts sedan när man tar sig lite luft mellan bastuvarven. Till exempel som här på en pappersservett med en klick senap.
Den bästa senapen i världen.
Det finns dom som dricker öl.
Bastuöl.
Det är inget jag rekommenderar.
Jag rekommenderar däremot repect.
Denna soppan är enkel och god.
KORVSOPPA:
(4 port)
1l vatten
1 grönsaksbuljong
5-6 potatisar
3 morötter
1 bit purjolök
ca 250 gr korv
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chili-sås
1 tsk oregano
Jag vill testa bastukorv...
SvaraRaderaDu är välkommen!!
SvaraRadera